En
Ru
LÄHETÄ PAKETTI
SUOMESTA
VENÄJÄLLE
 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä itse myyntiin liittyviä asioita on selvitettävä ennen myynnin aloitusta?
Varmista, että toimittaessasi tuotteita Venäjälle, niin voit tehdä myynnin suoraan verottomana. Yleisimmillä verkkokauppa-alustoilla se tarkoittaa vain määritysten päivitystä ko. maan kohdalla. On myös hyvä etukäteen kartoittaa myytävien tuotteiden tullinimikkeitä tai sitten voit päivittää niitä sitä mukaa, kun saat tilauksia. Suurin osa yrityksistä päivittää koodit jo ennen myynnin aloitusta.

Minimissään avaa verkkokaupassa vain toimitusmahdollisuus Venäjälle tai ota tilaus vastaan sähköpostitse. Venäläiset ovat tottuneet asioimaan englanninkielisten sivujen kautta tai tilaavat suomenkielisiltä sivuilta google-translatorin avulla. Toki pienikin sivujen lokalisointi auttaa menestymään myynnissä ja lisää yrityksen uskottavuutta venäläisen kuluttajan silmissä.

Paketin lähettäminen venäläiselle kuluttajalle vaatii samanlaisen dokumentaation kuin lähetys esim. suoraan amerikkalaiselle kuluttajalle tai minne tahansa EU:n ulkopuoliseen maahan.
Eli tarvitset vain vienti-ilmoituksen ja tarvittaessa teemme sen puolestasi korvausta vastaan.

Suosittelemme, että haet Tullista ns. EORI-numeron. EORI on EU:n laajuinen järjestelmä taloudellisten toimijoiden rekisteröintiä ja tunnistamista varten.

Suomessa Tulli on EORI-rekisteröinnistä vastaava viranomainen, ja suomalaiset yritykset rekisteröidään aina Suomessa. EORI-rekisteröiminen tarkoittaa sitä, että Tulli myöntää yritykselle EORI-numeron, jota yrityksen tulee käyttää tunnisteena asioidessaan minkä tahansa EU-jäsenmaan tulliviranomaisen kanssa.
Suullinen vienti-ilmoitus vai ei?
Jos samassa kuljetuksessa on enemmän kuin neljä enintään 1 000 euron lähetystä, niistä kaikista on annettava normaalisti sähköiset vienti-ilmoitukset. On myös huomioitava, että kuljetusliike voi vaatia sähköisen vienti-ilmoituksen suullisen ilmoituksen sijaan.
https://tulli.fi/yritysasiakkaat/vienti/suullinen-...
Asiakas voi tilata vienti-ilmoitus meiltä tai tehdä se itse
https://asiointi.tulli.fi/nettivienti/anonymous/fr...
Palautustavaroiden tuonti ?
Asiakkaan lähettämät postipaketit jotka saapuivat Suomeen asiakaspalautuksina, niille olisi pitänyt tehdä tuonti-ilmoitus EU palautus tavaralle. Kyseisistä EU palautuksista jotka palautuvat takaisin EU:n 12 kk sisällä ei tarvitse maksaa tullia. Sen sijaan lähetyksille pitää liittää esimerkiksi vahvistettu poistamispäätös josta selviää tavaroiden alkuperäinen poistumispäivä.

Sekä täytetty tullilomake 348s "Selvitys palautustavarasta PDF 558kB"
Tiedosto avautuu uudessa välilehdessä PDF 558kB
Lisätietoja


Minkälainen yhteistyösopimus teillä on Venäjän Postin kanssa?
Olemme Venäjän Postin virallinen ulkomaanedustusto (ETOE) ja olemme UPU:n (kansainvälinen Postiliitto) virallisessa rekisterissä
International Mail Processing Centre (IMPC)
IMPC code FIVLIZ
IMPC name VIROLAHTI ETOE RUA.

Suomen lisäksi olemme Venäjän Postin virallinen edustaja Skandinaviassa ja Baltian maissa.
Voiko Venäjälle myydä ilman arvonlisäveroa?
Verkkokauppamyynti Venäjälle on arvonlisäverotonta. Voit toteuttaa verovapaan myynnin joko näyttämällä suoraan verovapaat hinnat verkkosivuillasi tai vasta esim. checkoutissa, kun toimitusmaaksi on valittu Venäjä. Voit valita parhaiten verkkokauppaasi soveltuvan tavan. Yrityksen on todistettava verovapaa myynti Tullista saatavalla poistumisvahvistetulla luovutuspäätöksellä. Ne asiakkaat, joiden puolesta teemme vienti-ilmoitukset, niin he saavat Tullin poistumisvahvistukset laskujen liitteinä. Ne on hyvä säilyttää kirjanpidossa mahdollista verotarkastusta varten ja näillä dokumenteilla yritys voi todistaa verottajalle verovapaan myynnin.

Jos yritys on tehnyt vienti-ilmoitukset itse, niin Tulli toimittaa poistumisvahvistukset suoraan yritykselle, kun lähetykset on toimitettu Venäjän puolelle.

Lisätietoja asiasta voit lukea Vero.fi sivuilta.
Miten voin tulla asiakkaaksenne?
Rekisteröidy sähköiseen kuljetustenhallintajärjestelmäämme MyELS (My E-commerce Logistic System) ja saat käyttöösi käyttäjätunnukset. Otamme rekisteröitymisen jälkeen yhteyttä läpikäyden tarpeesi ja kartoitamme samalla parhaat lähetysratkaisut juuri sinulle. Jatkossa vain kirjaudut järjestelmään ja tilausjärjestelmä on käytössäsi. Meillä on järjestelmän käyttöön kirjalliset ohjeet.

Rekisteröinnin yhteydessä saatte heti MyELSin asiakasnumeron (esim. MyELS number: 214/20/c). Sopimus meidän kanssamme on samalla numerolla ja sopimus on luettavissa suoraan MyELS-järjestelmästä kohdasta "My Account". Voit käyttää asiakasnumeroa lähettäessäsi meille viestejä, mutta toki asiakastiedot löytyvät myös yrityksen nimellä.
Miten asiakasportaalinne toimii?
Rekisteröinnin jälkeen saat käyttöösi käyttäjätunnukset ja sen jälkeen vain kirjaudut järjestelmään ja tilausjärjestelmä on käytössäsi. Voit tutustua ohjeisiin.

Lähetystä varten tarvitsemme tiedot vastaanottajasta ja lähetyksen sisällöstä tullia varten. Järjestelmä muodostaa automaattisesti syötettyjen tietojen perusteella proformalaskun tullia varten eli sinun ei tarvitse liittää laskutustietoja järjestelmään eikä kiinnittää laskua paketin ulkopuolelle. Riittää, että kiinnität paketin päälle osoitekortin.

Asiakasportaalin kautta voit seurata kaikkia lähetyksiä, myös jo toimitettuja eli sitä kautta saat yleiskuvan kaikista Venäjälle suuntautuvista lähetyksistä.
Miten voin integroitua järjestelmäänne?
Voit valita sinulle sopivimman vaihtoehdon. Voit integroida verkkokauppajärjestelmän suoraan meidän API-integraation kautta. Palvelumme on ilmainen ja arvioitu työn kesto on viikon molemmin puolin riippuen siitä, miten täysipainoisesti työtä voi tehdä. Pidemmällä aikajaksolla tämä on yritykselle kustannustehokkain vaihtoehto ja säästää yritykselle aikaa sekä rahaa. Suoraa integraatiota käyttämällä saat päivitetyt palvelumme ensimmäisenä käyttöösi.

Meillä on valmiit rajapinnat Magento2:een ja Shopifyihin Woolmannin Nordic Shipping App:n kautta. Löydät meidät myös Consignorin kuljetusliikkeiden listalta. Integraatio Matkahuollon MPakettijärjestelmään on valmistumassa kesällä 2021 ja pääset jatkossa tekemään kuljetustilauksia suoraan Venäjälle myös heidän palvelusovellusten kautta. Matkahuollon kautta kaikki palvelumme eivät ole kuitenkaan kattavasti käytössä.
Miten toimitan paketin varastoltamme terminaaliin?
Pakkaa paketit rullakkoon, lavalle tai vain isompaan pakettiin ja toimita ne huokeasti yhtenä kuljetuksena meille. Voit valita haluamasi kumppanin ns. koontikuljetukselle terminaaliin.

Terminaalimme sijaitsee 12 km päässä Vaalimaan raja-asemalta osoitteessa
Vaahterikontie 2 , 49900 Virolahti, Suomi
+358 43 8244061 FI/RU/EN
wcargo@wcargo.eu
Miten pakkaan pakettini oikein?
 • Pakkauksen on oltava kestävä ja sen on estettävä pääsy lähetyksen sisältöön.
 • Pakkauksen sisällön ei tulisi liikkua pakkauksen sisällä - tätä varten laatikon vapaa tila täytetään kestomuovilla, kuplamuovilla tai styroksilla.
 • Lähetys tulee pakata sopivan kokoiseen laatikkoon.
 • Pakkauksessa tulisi olla vähintään 10,5 × 14,8 cm kokoinen paikka osoitteen kiinnittämistä varten.
 • Toimitamme helposti särkyvät tavarat vain kovissa pakkauksissa.
 • Ilman lisäpakkauksia voit lähettää kiinteitä rikkoutumattomia tavaroita, joissa ei ole teräviä ulkonemia tai tavaroita tehdaspakkauksissa.
Miten varmistan oikean postinumeron Venäjällä?
Toimitusnopeus riippuu toimitusosoitteen oikeinkirjoituksesta. Tarvittaessa voit varmistaa postimeron oikeellisuuden. Linkki toimii vain venäjän kielellä.

Miten pystyn selvittämään, missä pakettini on?
Rekisteröityneenä asiakkaana voit seurata pakettien kulkua suoraan MyELS-järjestelmästä.

Voit seurata paketin kulkua kotisivujemme linkin kautta, joka vie suoraan Venäjän postin sivuille.

Lähetyksen saaja tai hänen valtuuttama henkilö voi soittaa tarvittaessa myös suoraan Venäjän postin asiakaspalvelunumeroon Venäjällä, puh. 8-800-1-000-000.
Kuinka kauan pakettia säilytetään Venäjällä postissa?
Paketin enimmäissäilytysaika on ollut 15 päivää lähetyksen vastaanottopäivästä toimituspaikkaan. Kuitenkin nyt korona-aikana kaikkien pakettien säilytysaikaa on nostettu 30 päivään.

Pakettien säilytysaikaa voidaan pidentää lisämaksusta jopa kahteen kuukauteen päivästä, jona lähetys on vastaanotettu postitoimipaikkaan. Tätä varten vastaanottajan (tai tämän valtuuttaman edustajan) on toimitettava postille kirjallinen hakemus passikopioineen.
Voiko toinen henkilö noutaa paketin puolestani?
Venäjän Posti on kehittänyt sähköisen valtakirjan, jolla voidaan vastaanottaa lähetys toisen henkilön puolesta Venäjän Postin toimipisteistä. Sähköisen valtakirjan tekeminen vie vain muutama minuutin ja on täysin ilmainen palvelu. Palvelu vaatii vastaanottajan matkapuhelinnumeron sekä digitaalisen allekirjoituksen. Sähköinen valtakirja tehdään Venäjän Postin sivuilla.
Mitä tarkoittaa, jos lähetykseni tila on «Package returned to the sender»
Tämä tarkoittaa, että pakettia ei ole noudettu ajoissa ja se on palautettu vastaanottajalle.
Mitä ovat SDR- tai SDR-kurssit?
SDR (Special Drawing Rights) tai (Special Drawing Rights) on Kansainvälisen valuuttarahaston keinotekoisesti luoma maksutapa, ei valuutta. Ajantasaisen kurssin löydät täältä.

Venäjän tullisäännöt
Verovapaan myynnin rajat


2019
Vuonna 2019 venäläinen kuluttaja voi vastaanottaa ilman tullimaksua verkkokaupan ostoksia, jos niiden kokonaisarvo kuukaudessa ei ylitä 500 euroa tai kokonaispaino ei ylitä 31 kiloa. Postimaksua ei lasketa mukaan verovapaaseen myyntiin. Tullimaksu ylimenevältä 500 eurolta on 30 %. Jos lähetys painaa yli 31 kiloa, niin jokaisesta ylimenevästä kilosta peritään 4 euron tullimaksu.
Jos molemmat raja-arvot ylittyvät, niin vero peritään vain kerran kalliimman veron mukaan.

2020
Vuonna 2020 venäläinen kuluttaja voi vastaanottaa ilman tullimaksua verkkokaupan ostoksia, jos yksittäisen lähetyksen kokonaisarvo ei ylitä 200 euroa tai kokonaispaino ei ylitä 31 kiloa. Postimaksua ei lasketa mukaan verovapaaseen myyntiin. Tullimaksu ylimenevältä 200 euron osalta on 15%. Jos lähetys painaa yli 31 kiloa, niin jokaisesta ylimenevästä kilosta peritään 2 euron tullimaksu. Jos molemmat raja-arvot ylittyvät, niin vero peritään kalliimman toteutuneen veron mukaan.

Cross-border -verkkokauppa on ALV-vapaata ja verorajojen ylittävistä kuluista vastaa venäläinen ostaja. Hän maksaa maksun Venäjän postin verkkosivuilla omilla pankkitunnuksillaan. Hän saa tiedon
verosta saapumisilmoituksen yhteydessä ja hänellä täytyy olla vero maksettuna ennen kuin paketti luovutetaan hänelle.


Kaupallinen lähetys
Huomioithan, että ei ole suositeltavaa kuljettaa yhdessä paketissa yli 3-4 kappaletta samaa tuotetta ja/tai yli 30 tuotetta. Tulliviranomaiset saattavat tulkita, että lähetys sisältää kaupallisia tavaroita ja niistä saatetaan määrätä tullimaksu.

Tietojen luotettavuus
Kaikessa dokumentoinnissa on ensisijaisen tärkeää, että kaikki vaaditut kentät täytetään ja tiedot ovat paikkansapitävät. Väärennettyjen laskujen tai vilpillisten tietojen antaminen voi johtaa
lähetyksen takavarikointiin tulliviranomaisten toimesta.


ESIMERKKI VUODEN 2020 LAINSÄÄDÄNNÖN MUKAAN

Lähetys, joka painaa 20 kg ja on arvoltaan 1200 euroa
Tullimaksu venäläiselle kuluttajalle

(1200€ – 200) x 15% = 1000 x 15% = 150 euroa

Lähetys, joka painaa 40 kg ja on arvoltaan 150 euroa
Tullimaksu venäläiselle kuluttajalle

(40kg – 31kg) x 2 = 9 x 2 = 18 euroa

Lähetys, joka painaa 40 kg ja on arvoltaan 1200 euroa
Venäläinen kuluttaja maksaa suuremman tullimaksun

150 euroa
Toimitustavan valitseminen
Voit valita haluamasi yhteistyökumppanin lähetyksesi toimittamiseksi terminaalimme Virolahdelle, joka sijaitsee n. 12 kilometrin päässä Venäjän rajalta Vaalimaan rajanylityspaikalta. Meillä on yhteistyösopimus Suomen puolen kuljetuksiin Matkahuollon kanssa.
  Kielletyt aineet Venäjän federaation alueella:

  1. Aseet ja asetarvikkeet;
  2. narkoottiset aineet, psykotrooppiset aineet, radioaktiiviset aineet, räjähteet, helposti syttyvät ja vaaralliset aineet;
  3. myrkylliset eläimet ja kasvit;
  4. Venäjän federaation ja ulkomainen valuutta ja rahamerkit;
  5. pilaantuvat ruuat, juomat;
  6. mitkä tahansa tavarat tai niiden pakkaukset, jotka saattavat aiheuttaa vaaraa paketteja käsittelevien henkilöiden terveydelle tai jotka voivat liata tai vahingoittaa muita paketteja tai niiden käsittelyyn tarkoitettuja laitteita.


  Tuonti Venäjän Federaation alueelle:

  1. Seuraavat audiovisuaaliset tai painetut materiaalit: materiaalit, jotka houkuttelevat ääri- tai terroritekoihin tai pitävät terrorismia julkisesti oikeutettuna; ovat luonteeltaan pornograafisia; ovat tuotettu tai jaeltu rikkomalla Euraasian talousyhteisön tulliliiton maiden vaaleihin ja kansanäänestyksiin liittyviä lakeja; käyttävät natsiliikkeeseen liittyviä merkityksiä ja symboleja tai merkityksiä ja symboleja, jotka ovat hämmentävän samankaltaisia kuin natsiliikkeeseen yhdistettävät merkitykset ja symbolit; sisältävät muita tietoja, jotka voivat vahingoittaa Venäjän federaation poliittisia tai taloudellisia etuja, sen kansallista turvallisuutta, kansanterveyttä ja kansalaisten moraalia;
  2. kaikki aseet (mukaanlukien niiden osat), ammukset (mukaanlukien niiden osat), siviili- tai palvelusaseita rakenteellisesti muistuttavat esineet;
  3. vaarallinen jäte;
  4. erityiset tekniset, salaisen tiedon hankintaan tarkoitetut välineet;
  5. myrkylliset aineet, jotka eivät ole narkoottisten tai psykotrooppisten aineiden esiasteita;
  6. narkoottiset aineet, psykotrooppiset aineet ja niiden esiasteet, mukaanlukien lääkemuotoiset aineet ja niiden esiasteet;
  7. ihmiselimet ja/tai kudokset, veri ja sen komponentit;
  8. kaikenlaiset ja -kuntoiset kasvit, kasvinsiemenet;
  9. elävät eläimet poislukien mehiläiset, iilimadot ja silkkimadot
  10. otsonikerrosta heikentävät aineet;
  11. kasvinsuojeluaineet, joiden tuonti on kielletty pysyviä orgaanisia yhdisteitä koskevan Tukholman yleissopimuksen 22.5.2001 puitteissa;
  12. kalastusvälineet:
  13. valmiit kalastusverkot, jotka on valmistettu käsin tai koneellisesti synteettisestä nailonista tai muista polyamidimonosäikeistä ja joiden siiman halkaisija on alle 0,5 mm ja silmäkoko on alle 100 mm (solmusta solmuun alle 50 mm); 14. tietyt elektroniset kalastusjärjärjestelmät ja -välineet;
  15. alkoholituotteet, etyylialkoholi, olut;
  16. kaikenlaiset tupakkatuotteet ja yrttisuitsukkeet;
  17. radioaktiiviset materiaalit;
  18. arvokkaat kulttuuriesineet;
  19. pilaantuvat tarvikkeet;
  20. kaikenlaiset ja -kuntoiset jalokivet, luonnonjalokivet (poislukien korut).
  Etkö löytänyt vastausta ?
  Onko sinulla kysymys ?
  Lähetä kysymys ja me vastaamme mahdollisimman pian
  Autamme sinua mielellämme
  kaikissa pakettilähetyksiä Venäjälle koskevissa kysymyksissä
  Sähköposti
  Nimi
  Puhelin
  Kysymys tai kommentti
  By sending your data through this form you agree with our privacy policy