En
Ru
LÄHETÄ PAKETTI
SUOMESTA
VENÄJÄLLE
 

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Mitä itse myyntiin liittyviä asioita on selvitettävä ennen myynnin aloitusta?
Varmista, että toimittaessasi tuotteita Venäjälle, niin voit tehdä myynnin suoraan verottomana. Yleisimmillä verkkokauppa-alustoilla se tarkoittaa vain määritysten päivitystä ko. maan kohdalla. On myös hyvä etukäteen kartoittaa myytävien tuotteiden tullinimikkeitä tai sitten voit päivittää niitä sitä mukaa, kun saat tilauksia. Suurin osa yrityksistä päivittää koodit jo ennen myynnin aloitusta.

Ennen verkkomarkkinointikampanjointia Venäjälle ja venäläisille asiakkaille, on hyvä varmistaa, että yrityksellä on myös valmiudet kohdata venäläisiä asiakkaita, palvella heitä mahdollisesti heidän omalla kielellään ja kyky toimittaa tuotteita heille.

Minimissään sinun on vain avattava toimitusmahdollisuus Venäjälle verkkokaupassasi tai ota tilaus vastaan sähköpostitse. Venäläiset ovat tottuneet asioimaan englanninkielisten sivujen kautta tai tilaavat suomenkielisiltä sivuilta google-translatorin avulla. Toki pienikin sivujen lokalisointi auttaa menestymään myynnissä ja lisää yrityksen uskottavuutta venäläisen kuluttajan silmissä.
Minkälainen yhteistyösopimus teillä on Venäjän Postin kanssa?
Olemme Venäjän Postin virallinen ulkomaanedustusto (ETOE) ja olemme UPU:n (kansainvälinen Postiliitto) virallisessa rekisterissä https://www.upu.int/en/Universal-Postal-Union
International Mail Processing Centre (IMPC)
IMPC code FIVLIZ
IMPC name VIROLAHTI ETOE RUA
Miten voin tulla asiakkaaksenne?
Voit tehdä suoraan rekisteröintipyynnön kotisivujemme https://ruspostexpress.eu/ kautta kohdasta Rekisteröity. Otamme sen jälkeen yhteyttä läpikäyden tarpeesi ja kartoitamme samalla parhaat lähetysratkaisut juuri sinulle.

Rekisteröinnin yhteydessä saatte heti ELSin asiakasnumeron (esim. ELS number: 214/20/c). Sopimus meidän kanssamme on sama numerolla, saa lukea in My Account. Voitte käydä tämä numero lähettämässä meille viestit tai soittamassa.
Miten asiakasportaalinne toimii?
MyELS https://els.wcargo.eu/ sinne rekisteröidytään ja saat käyttöösi käyttäjätunnukset. Jatkossa vain kirjaudut järjestelmään ja tilausjärjestelmä on käytössäsi.

Meillä on järjestelmän käyttöön kirjalliset ohjeet. www.myels.eu.

Lähetystä varten tarvitsemme tiedot vastaanottajasta ja lähetyksen sisällöstä tullia varten. Järjestelmä muodostaa automaattisesti syötettyjen tietojen perusteella proformalaskun tullia varten eli sinun ei tarvitse liittää laskutustietoja järjestelmään eikä kiinnittää laskua paketin ulkopuolelle. Riittää, että kiinnität paketin päälle osoitekortin.

Asiakasportaalin kautta voit seurata kaikkia lähetyksiä, myös jo toimitettuja eli sitä kautta saat yleiskuvan kaikista suuntautuvista lähetyksistä.
Miten voin integroitua järjestelmäänne?
Avoimen rajapinnan (API) https://els.wcargo.eu/api
Voit valita sinulle sopivimman vaihtoehdon. Voit integroida verkkokauppajärjestelmä suoraan meidän API-integraation kautta. Palvelumme on ilmainen ja arvioitu työn kesto on viikon molemmin puolin riippuen siitä, miten täysipainoisesti työtä voi tehdä. Pidemmällä aikajaksolla tämä on yritykselle kustannustehokkain vaihtoehto ja säästää yritykselle aikaa sekä rahaa. Suoraa integraatiota käyttämällä saat päivitetyt palvelumme ensimmäisenä käyttöösi.

Yhteen maailman suosituimpaan verkkokauppa-alustaan Magento Marketplace meillä oma ilmainen extension RusPostExpress
https://marketplace.magento.com/ruspostexpress-m2-ruspostexpress.html

Tavoitat meidät myös Consignorin ohjelmistolla https://www.consignor.fi/.
Miten toimitan paketin varastoltamme terminaaliin?
Pakkaa paketit rullakkoon, lavalle tai vain isompaan pakettiin ja toimita ne huokeasti yhtenä kuljetuksena meille. Voit valita haluamasi kumppanin ns. koonti kuljetukselle terminaaliin:

Terminaalimme sijaitsee Vaahterikontie 2 , 49900 Virolahti, Suomi
+358 43 8244061 FI/RU/EN
wcargo@wcargo.eu.

12 km Suomi-Venäjän rajalta, Suomen puolella.
Lastattu kuormat me saatamme rajalle ilmaan jonoa.
Miten pakkaan pakettini oikein?
 • Pakkauksen on oltava kestävä ja sen on estettävä pääsy lähetyksen sisältöön.
 • Pakkauksen sisällön ei tulisi liikkua pakkauksen sisällä - tätä varten laatikon vapaa tila täytetään kestomuovilla, kuplamuovilla tai styroksilla.
 • Lähetys tulee pakata sopivan kokoiseen laatikkoon.
 • Pakkauksessa tulisi olla vähintään 10,5 × 14,8 cm kokoinen paikka osoitteen kiinnittämistä varten.
 • Toimitamme helposti särkyvät tavarat vain kovissa pakkauksissa.
 • Ilman lisäpakkauksia voit lähettää kiinteitä rikkoutumattomia tavaroita, joissa ei ole teräviä ulkonemia tai tavaroita tehdaspakkauksissa.
Kuinka selvitän toimitusosoitteen Venäjällä?
Toimitusnopeus riippuu toimitusosoitteen oikeinkirjoituksesta. Hakemisto on sama kuin postinumero, jolle postiosoite on osoitettu.

Hakemisto voidaan selvittää monella tapaa:

Miten pystyn selvittämään, missä pakettini on?

Voit seurata paketin kulkua kotisivujemme linkin kautta, joka vie suoraan Venäjän postin sivuille https://www.pochta.ru/en/tracking/.
Rekisteröityneenä asiakkaana voit seurata pakettien kulkua suoraan MyELS-järjestelmästä https://els.wcargo.eu/order-tracking.

Lähetyksen saaja tai hänen valtuuttama henkilö voi soittaa myös suoraan Venäjän postin asiakaspalvelunumeroon Venäjällä, puh. 8-800-1-000-000 tai tilannetta voi seurata Venäjän Postin kotisivuilta https://www.pochta.ru/support.

Voit tarkistaa lähetyksesi tilanteen myös jokaisen kuljetustilauksen yhteydestä asiakasportaalimme kautta help@wcargo.eu.
Kuinka kauan pakettia säilytetään Venäjällä postissa?
Kansainvälisten pienpakettien varastointiaika on 30 päivää.

Paketin enimmäissäilytysaika on 15 päivää lähetyksen vastaanottopäivästä toimituspaikkaan.

Rekisteröityjen postitusten säilytysaikaa voidaan pidentää lisämaksusta jopa kahteen kuukauteen päivästä, jona lähetys on vastaanotettu. Tätä varten vastaanottajan (tai tämän valtuuttaman edustajan) on toimitettava postille kirjallinen hakemus passikopioineen.
Mitä tarkoittaa, jos lähetykseni tila on «Package returned to the sender»
Tämä tarkoittaa, että pakettia ei ole noudettu ajoissa ja se on palautettu vastaanottajalle.
Mitä ovat SDR- tai SDR-kurssit?
SDR (Special Drawing Rights) tai (Special Drawing Rights) on Kansainvälisen valuuttarahaston keinotekoisesti luoma maksutapa, ei valuutta. Ajantasaisen kurssin löydät täältä.

Mitä ottaa huomioon Venäjän markkinoista?
Venäjän markkina on kuten mikä tahansa muukin EU:n ulkopuolinen markkina paitsi, että siellä on oikeasti pula monesta tuotteesta ja siellä on ennakkoluuloista poiketen valtava ostovoima.
https://ek.fi/tavoitteemme/eu-ja-kauppapolitiikka/...

Finnveran vuoden 2020 ensimmäisen Maat ja markkinat -katsauksen aiheena on Venäjä ja Keski-Aasian taloudet Uzbekistan ja Kazakstan. Venäjä on perinteisesti ollut Suomen keskeisiä vientimarkkinoita
https://www.finnvera.fi/finnvera/uutishuone/artikk...

Jos pääsee Venäjän markkinoille, pääsee kaikkialle
https://ehandel.fi/jos-paasee-venajan-markkinoille-paasee-kaikkialle/
Eikö toimittaminen Venäjälle ole hankalaa?
Paketin lähettäminen venäläiselle kuluttajalle vaatii samanlaisen dokumentaation kuin lähetys esim. suoraan amerikkalaiselle kuluttajalle tai minne tahansa EU:n ulkopuoliseen maahan.
Eli tarvitset vain vienti-ilmoituksen https://asiointi.tulli.fi/nettivienti/anonymous/fr... ja tarvittaessa teemme sen puolestasi korvausta vastaan.

Suosittelemme, että haet Tullista ns. EORI-numeron. EORI on EU:n laajuinen järjestelmä taloudellisten toimijoiden rekisteröintiä ja tunnistamista varten.

Suomessa Tulli on EORI-rekisteröinnistä vastaava viranomainen, ja suomalaiset yritykset rekisteröidään aina Suomessa. EORI-rekisteröiminen tarkoittaa sitä, että Tulli myöntää yritykselle EORI-numeron, jota yrityksen tulee käyttää tunnisteena asioidessaan minkä tahansa EU-jäsenmaan tulliviranomaisen kanssa https://asiointi.tulli.fi/asiointipalvelu/forms/eori.
Onko Venäjälle veroton myynti?
Kyllä. Verovapaa myynti antaa selkeän kilpailuedun suhteessa venäläiseen tarjontaan. Verottomalla myynnillä tarkoitetaan kauppaa, jossa muuten vähittäismyynnissä kerättävää arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa. Verovapaa myynti Suomessa on mahdollinen ja tarkoitettu EU:n ulkopuolella asuville Suomessa vieraileville matkailijoille, joille liikkeet voivat myydä verottomasti tiettyjen ehtojen täyttyessä. Tällöin arvonlisävero palautetaan poistuttaessa EU:n alueelta tai sen jälkeen.

Tavarat myydään ostajalle arvonlisäverollisina. Verohallinnon ohjeiden mukaan myyntitositteessa on oltava seuraavat tiedot:
 • Myyjän nimi, osoite ja Y-tunnus
 • Ostajan nimi, kotipaikka (vakinainen asuinpaikka) ja passin numero
 • Tavaroiden laatu ja määrä (yksityiskohtainen kuvaus)
 • Verollinen hinta ja veron peruste verokannoittain
 • Tavaroiden toimituspäivä (ostopäivä)
 • Pakkauksien lukumäärä
Myyjä täyttää em. tiedot.
Venäjän tullisäännöt
Verovapaan myynnin rajat


2019
Vuonna 2019 venäläinen kuluttaja voi vastaanottaa ilman tullimaksua verkkokaupan ostoksia, jos niiden kokonaisarvo kuukaudessa ei ylitä 500 euroa tai kokonaispaino ei ylitä 31 kiloa. Postimaksua ei lasketa mukaan verovapaaseen myyntiin. Tullimaksu ylimenevältä 500 eurolta on 30 %. Jos lähetys painaa yli 31 kiloa, niin jokaisesta ylimenevästä kilosta peritään 4 euron tullimaksu.
Jos molemmat raja-arvot ylittyvät, niin vero peritään vain kerran kalliimman veron mukaan.

2020
Vuonna 2020 venäläinen kuluttaja voi vastaanottaa ilman tullimaksua verkkokaupan ostoksia, jos yksittäisen lähetyksen kokonaisarvo ei ylitä 200 euroa tai kokonaispaino ei ylitä 31 kiloa. Postimaksua ei lasketa mukaan verovapaaseen myyntiin. Tullimaksu ylimenevältä 200 euron osalta on 15%. Jos lähetys painaa yli 31 kiloa, niin jokaisesta ylimenevästä kilosta peritään 2 euron tullimaksu. Jos molemmat raja-arvot ylittyvät, niin vero peritään kalliimman toteutuneen veron mukaan.

Cross-border -verkkokauppa on ALV-vapaata ja verorajojen ylittävistä kuluista vastaa venäläinen ostaja. Hän maksaa maksun Venäjän postin verkkosivuilla omilla pankkitunnuksillaan. Hän saa tiedon
verosta saapumisilmoituksen yhteydessä ja hänellä täytyy olla vero maksettuna ennen kuin paketti luovutetaan hänelle.


Kaupallinen lähetys
Huomioithan, että ei ole suositeltavaa kuljettaa yhdessä paketissa yli 3-4 kappaletta samaa tuotetta ja/tai yli 30 tuotetta. Tulliviranomaiset saattavat tulkita, että lähetys sisältää kaupallisia tavaroita ja niistä saatetaan määrätä tullimaksu.

Tietojen luotettavuus
Kaikessa dokumentoinnissa on ensisijaisen tärkeää, että kaikki vaaditut kentät täytetään ja tiedot ovat paikkansapitävät. Väärennettyjen laskujen tai vilpillisten tietojen antaminen voi johtaa
lähetyksen takavarikointiin tulliviranomaisten toimesta.


ESIMERKKI VUODEN 2020 LAINSÄÄDÄNNÖN MUKAAN

Lähetys, joka painaa 20 kg ja on arvoltaan 1200 euroa
Tullimaksu venäläiselle kuluttajalle

(1200€ – 200) x 15% = 1000 x 15% = 150 euroa

Lähetys, joka painaa 40 kg ja on arvoltaan 150 euroa
Tullimaksu venäläiselle kuluttajalle

(40kg – 31kg) x 2 = 9 x 2 = 18 euroa

Lähetys, joka painaa 40 kg ja on arvoltaan 1200 euroa
Venäläinen kuluttaja maksaa suuremman tullimaksun

150 euroa
Toimitustavan valitseminen
Voit valita haluamasi yhteistyökumppanin lähetyksesi toimittamiseksi terminaalimme Virolahdelle, joka sijaitsee n. 12 kilometrin päässä Venäjän rajalta Vaalimaan rajanylityspaikalta. Meillä on yhteistyösopimus Suomen puolen kuljetuksiin Matkahuollon kanssa.
  Kielletyt aineet Venäjän federaation alueella:

  1. Aseet ja asetarvikkeet;
  2. narkoottiset aineet, psykotrooppiset aineet, radioaktiiviset aineet, räjähteet, helposti syttyvät ja vaaralliset aineet;
  3. myrkylliset eläimet ja kasvit;
  4. Venäjän federaation ja ulkomainen valuutta ja rahamerkit;
  5. pilaantuvat ruuat, juomat;
  6. mitkä tahansa tavarat tai niiden pakkaukset, jotka saattavat aiheuttaa vaaraa paketteja käsittelevien henkilöiden terveydelle tai jotka voivat liata tai vahingoittaa muita paketteja tai niiden käsittelyyn tarkoitettuja laitteita.


  Tuonti Venäjän Federaation alueelle:

  1. Seuraavat audiovisuaaliset tai painetut materiaalit: materiaalit, jotka houkuttelevat ääri- tai terroritekoihin tai pitävät terrorismia julkisesti oikeutettuna; ovat luonteeltaan pornograafisia; ovat tuotettu tai jaeltu rikkomalla Euraasian talousyhteisön tulliliiton maiden vaaleihin ja kansanäänestyksiin liittyviä lakeja; käyttävät natsiliikkeeseen liittyviä merkityksiä ja symboleja tai merkityksiä ja symboleja, jotka ovat hämmentävän samankaltaisia kuin natsiliikkeeseen yhdistettävät merkitykset ja symbolit; sisältävät muita tietoja, jotka voivat vahingoittaa Venäjän federaation poliittisia tai taloudellisia etuja, sen kansallista turvallisuutta, kansanterveyttä ja kansalaisten moraalia;
  2. kaikki aseet (mukaanlukien niiden osat), ammukset (mukaanlukien niiden osat), siviili- tai palvelusaseita rakenteellisesti muistuttavat esineet;
  3. vaarallinen jäte;
  4. erityiset tekniset, salaisen tiedon hankintaan tarkoitetut välineet;
  5. myrkylliset aineet, jotka eivät ole narkoottisten tai psykotrooppisten aineiden esiasteita;
  6. narkoottiset aineet, psykotrooppiset aineet ja niiden esiasteet, mukaanlukien lääkemuotoiset aineet ja niiden esiasteet;
  7. ihmiselimet ja/tai kudokset, veri ja sen komponentit;
  8. kaikenlaiset ja -kuntoiset kasvit, kasvinsiemenet;
  9. elävät eläimet poislukien mehiläiset, iilimadot ja silkkimadot
  10. otsonikerrosta heikentävät aineet;
  11. kasvinsuojeluaineet, joiden tuonti on kielletty pysyviä orgaanisia yhdisteitä koskevan Tukholman yleissopimuksen 22.5.2001 puitteissa;
  12. kalastusvälineet:
  13. valmiit kalastusverkot, jotka on valmistettu käsin tai koneellisesti synteettisestä nailonista tai muista polyamidimonosäikeistä ja joiden siiman halkaisija on alle 0,5 mm ja silmäkoko on alle 100 mm (solmusta solmuun alle 50 mm); 14. tietyt elektroniset kalastusjärjärjestelmät ja -välineet;
  15. alkoholituotteet, etyylialkoholi, olut;
  16. kaikenlaiset tupakkatuotteet ja yrttisuitsukkeet;
  17. radioaktiiviset materiaalit;
  18. arvokkaat kulttuuriesineet;
  19. pilaantuvat tarvikkeet;
  20. kaikenlaiset ja -kuntoiset jalokivet, luonnonjalokivet (poislukien korut).
  Verkostomme Venäjällä kattaa 42 000 postitoimipaikkaa.
  Suomessa yhteistyökumppanimme on Matkahuolto.
  Toki voit lähettää pakettisi Virolahden terminaaliimme valitsemasi yhteistyökumppanin kautta.
  Katso lähimmät Postin palvelupisteet Venäjällä
  Etkö löytänyt vastausta ?
  Onko sinulla kysymys ?
  Lähetä kysymys ja me vastaamme mahdollisimman pian
  Autamme sinua mielellämme
  kaikissa pakettilähetyksiä Venäjälle koskevissa kysymyksissä
  Sähköposti
  Nimi
  Puhelin
  Kysymys tai kommentti
  By sending your data through this form you agree with our privacy policy