En
Ru
LÄHETÄ PAKETTI
SUOMESTA
VENÄJÄLLE
 

Kuinka lähetät pakettisi
kustannustehokkaasti ja vaivattomasti?

Keräsimme käyttöösi 5 ohjetta

1
Lähetä useita paketteja yhdessä suuremmassa erässä
Kerää useita paketteja yhteen koontikuljetukseen ja säästä kustannuksissa Suomen puolella/toimittaessasi paketteja ulkomailta Suomen kautta edelleen Venäjälle. Teknisesti se toimii yksinkertaisesti kuljetusten tilausjärjestelmässämme, MyELS. Syötä tiedot jokaisesta paketista (Purchase) ja yhdistä sen jälkeen kaikki paketit yhteen lähetykseen (Dispatch). Koontilähetyksen hinta lasketaan pakettien kokonaispainosta.
2
Yksittäisen paketin hinta lasketaan sen painon mukaan, ei tilavuuden mukaan
Selkeä hinnoittelumme auttaa sinua antamaan paremman hinnan myös loppuasiakkaallesi. Emme peri mitään lisäkuluja ja mm. polttoainelisä kuuluu jo paketin hintaan. Pakettivaihtoehtomme.
3
Aseta prioriteettisi - nopein toimitusaika ei ole aina tärkein toimituskriteteeri asiakkaalle
Venäjän ja Pohjoismaiden verkkokaupan viimeisimmän raportin mukaan asiakkaat arvostavat tuotteiden halvempia hintoja ja selkeitä seurantatietoja enemmän kuin lyhyitä toimitusaikoja. Tällöin Priority paketti on optimaalinen toimitustapa. Sen toimitusajat Venäjän isoimpiin läntisiin kaupunkeihin on 4-6 arkipäivää Virolahden terminaalistamme asiakasta lähimpään postitoimistoon. Jos haluat, että paketti toimitetaan kaksi kertaa nopeammin-valitse EMS, jonka toimitusaika on 2-4 arkipäivää kotiovelle.
4
Venäläinen verkkokauppa-asiakkaasi saa kaikki ostot ilman arvonlisäveroa ja siksi hinta on hänelle houkutteleva
Asiakkaasi säästää arvonlisäveron täysimääräisenä, jos tuotteiden arvo on alle 200 euroa. Jos tavaroiden hinta ylittää 200 euroa, niin venäläinen kuluttaja maksaa 15% tullimaksun yli 200 euroa ylittävältä osalta. Postimaksua ei lasketa mukaan tuotteiden arvoon. Tullimaksuista vastaa suoraan venäläinen kuluttaja, esimerkkejä tullimaksun määräytymisestä.
5
Automatisoi lähetyspalvelusi
Tee kanssamme suora integraatio API-rajapinnan kautta tai käytä valmiita rajapintaratkaisuja (Shopify, Magento2, Consignor). Alussa voit käyttää myös muita tietojen syöttöä nopeuttavia toimintojamme.
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Mitä itse myyntiin liittyviä asioita on selvitettävä ennen myynnin aloitusta?
Varmista, että toimittaessasi tuotteita Venäjälle, niin voit tehdä myynnin suoraan verottomana. Yleisimmillä verkkokauppa-alustoilla se tarkoittaa vain määritysten päivitystä ko. maan kohdalla. On myös hyvä etukäteen kartoittaa myytävien tuotteiden tullinimikkeitä tai sitten voit päivittää niitä sitä mukaa, kun saat tilauksia. Suurin osa yrityksistä päivittää koodit jo ennen myynnin aloitusta.

Minimissään avaa verkkokaupassa vain toimitusmahdollisuus Venäjälle tai ota tilaus vastaan sähköpostitse. Venäläiset ovat tottuneet asioimaan englanninkielisten sivujen kautta tai tilaavat suomenkielisiltä sivuilta google-translatorin avulla. Toki pienikin sivujen lokalisointi auttaa menestymään myynnissä ja lisää yrityksen uskottavuutta venäläisen kuluttajan silmissä.

Paketin lähettäminen venäläiselle kuluttajalle vaatii samanlaisen dokumentaation kuin lähetys esim. suoraan amerikkalaiselle kuluttajalle tai minne tahansa EU:n ulkopuoliseen maahan.
Eli tarvitset vain vienti-ilmoituksen ja tarvittaessa teemme sen puolestasi korvausta vastaan.

Suosittelemme, että haet Tullista ns. EORI-numeron. EORI on EU:n laajuinen järjestelmä taloudellisten toimijoiden rekisteröintiä ja tunnistamista varten.

Suomessa Tulli on EORI-rekisteröinnistä vastaava viranomainen, ja suomalaiset yritykset rekisteröidään aina Suomessa. EORI-rekisteröiminen tarkoittaa sitä, että Tulli myöntää yritykselle EORI-numeron, jota yrityksen tulee käyttää tunnisteena asioidessaan minkä tahansa EU-jäsenmaan tulliviranomaisen kanssa.
Voiko Venäjälle myydä ilman arvonlisäveroa?
Verkkokauppamyynti Venäjälle on arvonlisäverotonta. Voit toteuttaa verovapaan myynnin joko näyttämällä suoraan verovapaat hinnat verkkosivuillasi tai vasta esim. checkoutissa, kun toimitusmaaksi on valittu Venäjä. Voit valita parhaiten verkkokauppaasi soveltuvan tavan. Yrityksen on todistettava verovapaa myynti Tullista saatavalla poistumisvahvistetulla luovutuspäätöksellä. Ne asiakkaat, joiden puolesta teemme vienti-ilmoitukset, niin he saavat Tullin poistumisvahvistukset laskujen liitteinä. Ne on hyvä säilyttää kirjanpidossa mahdollista verotarkastusta varten ja näillä dokumenteilla yritys voi todistaa verottajalle verovapaan myynnin.

Jos yritys on tehnyt vienti-ilmoitukset itse, niin Tulli toimittaa poistumisvahvistukset suoraan yritykselle, kun lähetykset on toimitettu Venäjän puolelle.

Lisätietoja asiasta voit lukea Vero.fi sivuilta.
Miten voin tulla asiakkaaksenne?
Rekisteröidy sähköiseen kuljetustenhallintajärjestelmäämme MyELS (My E-commerce Logistic System) ja saat käyttöösi käyttäjätunnukset. Otamme rekisteröitymisen jälkeen yhteyttä läpikäyden tarpeesi ja kartoitamme samalla parhaat lähetysratkaisut juuri sinulle. Jatkossa vain kirjaudut järjestelmään ja tilausjärjestelmä on käytössäsi. Meillä on järjestelmän käyttöön kirjalliset ohjeet.

Rekisteröinnin yhteydessä saatte heti MyELSin asiakasnumeron (esim. MyELS number: 214/20/c). Sopimus meidän kanssamme on samalla numerolla ja sopimus on luettavissa suoraan MyELS-järjestelmästä kohdasta "My Account". Voit käyttää asiakasnumeroa lähettäessäsi meille viestejä, mutta toki asiakastiedot löytyvät myös yrityksen nimellä.

Meidän asiakastarinoita

Ota yhteyttä ja kartoitetaan parhaat pakettilähetysratkaisut
Me vastaamme mahdollisimman pian
Autamme sinua mielellämme
kaikissa pakettilähetyksiä Venäjälle koskevissa kysymyksissä
Sähköposti
Nimi
Puhelin
Kysymys tai kommentti
By sending your data through this form you agree with our privacy policy