Ajankohtaista

Viexpon webinaarissa keskusteltiin Venäjän Verkkokaupan näkymistä ja myynnin avauksen käytännön toimenpiteistä

RusPostExpress osallistui Venäjän sähköisen kaupan alan asiantuntijaryhmään ja piti puheenvuoron Viexpon* järjestämässä webinaarissa viime viikolla.

Tilaisuuden avasi SVKK:n toimitusjohtaja Jaana Rekolainen ja hän kertoi, että Venäjä on hyvin tärkeä kauppakumppani Suomelle edelleen. Tilaisuudessa todettiin, että Venäjän verkkokauppamarkkina on yksi nopeimmin kasvavista Euroopassa ja markkinoiden kasvu vain kiihtyi koronarajoitusten aikana. Markkinan arvo vuonna 2020 oli noin 37 miljardia euroa ja sen kasvu oli 58,5 % edelliseen vuoteen verrattuna.

Verkkokauppamarkkinan kasvu on näkynyt myös RusPostExpressin toimitusvolyymien huomattavana kasvuna niin ulkomaisten kuin kotimaistenkin toimijioiden keskuudessa. Yksi Suomen suurimmista asiakkaista on Laplandia Market, jonka panostukset Venäjän markkinaan ovat näkyneet huomattavana myynnin kasvuna vuoden 2021 aikana. Yrityksen omistaja Mohamad Darwich kehotti suuntaamaan katseensa myös itään sanoen “jos ei ole valmis ottamaan vähän riskiä, niin ei voi mitään saavuttaakaan”. 

Meidän myyntipäällikkö Terhi Nykänen kertoi, että kun kaupan pitää Suomen puolella, niin yrityksen ei tarvitse huolehtia esim. tuotteiden sertifioinneista tai tuotekäännöksistä. Myöskään mahdolliset pakoterajoitukset eivät koske suoraan kuluttajille tehtävää myyntiä ja tuotteen mahdollisista tullimaksuista vastaa venäläinen ostaja Venäjän puolella

Myös RusPostExpressin asiakkaana toimiva Growthsulting Oy korosti, että pakettien lähettäminen Venäjälle RusPostExpress - palvelun avulla on helpompaa kuin aikaisemmat kokemukset paikallisista postipalveluista. “Itse suosittelemme RusPostExpressiä, koska tarjolla on enemmän pakettivaihtoehtoja”, kertoo Mikael Krasnov. 

Omassa puheenvuorossaan yrittäjä Petri Ovaska Kisakone.comista, oli samaa mieltä siitä, että Venäjän markkinoille on hyvät mahdollisuudet myydä tuotteita, koska Suomen sijainti on optimaalinen ja markkinan mahdollisuudet ovat valtavat. Logistiikkakumppanin valintaan viitatessa Petri sanoi: ”Kuin RusPostExpress tuli markkinoille, niin toimitukset ovat olleet vaivattomampia ja kaikki lähetykset ovat menneet varmasti asiakkaille.”

Katso koko video ”Sähköisen kaupankäynnin näkymät Venäjällä vuonna 2021”

*ViExpo - organisaatio, joka tarjoaa suomalaisille yrityksille ilmaista neuvontaa liiketoiminnan kehittämisestä.