Ajankohtaista

Varmista, että lahjat ehtivät ajoissa perille. Tärkeät päivämäärät koskien pakettilähetyksiä Venäjälle

Paketit, jotka on toimitettu Virolahden terminaaliin 10.12. mennessä pystytään pääsääntöisesti toimittamaan perille vuoden loppuun mennessä.

Tällä hetkellä pakettien toimitusajat ovat lähes normaalit lukuun ottamatta paketteja, jotka joudutaan tullaamaan. Tullausta vaativissa lähetyksissä on käsittelyaika venynyt pitkäksi jo nyt. Siitä syystä tullausta vaativat paketit on hyvä lähettää mahdollisimman ajoissa (lähetyksen arvo yli 200 euroa).

Huomioithan, että EMS-lähetykset ovat nopein toimitusvaihtoehto ja mahdollisesti parempi tapa lähettää pieniä paketteja näin joulun alla, koska hintaero Priority pakettiin ei ole suuri. 

Venäläinen joulun ja uudenvuoden juhliminen eroaa hieman eurooppalaisesta - verkkokauppiaan on hyvä tietää, että lahjat jaetaan Venäjällä vasta uuden vuoden aattona, joten paketit täytyy olla perillä vasta tuohon mennessä. Uutta vuotta ja joulua juhlitaan 31.12. ja tuolloin alkaa pitkä uudenvuoden loma, joka kestää 7. tammikuuta saakka.

Joululoman aikana postitoimistot ovat avoinna, mutta aukioloajoissa voi olla poikkeuksiaVenäjän Postin mobiilisovelluksessa asiakkaat voivat seurata paketteja sekä varata ajan tai tarkistaa ruuhka-ajat välttääkseen jonot postitoimistossa.

Venäjän verkkokaupan suosituimmat lahjakategoriat


Venäläinen toivelista näyttää samanlaiselta kuin eurooppalainen - ero on vain siinä, että venäläisten tekemät ostokset ulkomailta ovat keskimääräisesti kalliimpia kuin ostokset kotimaasta

Suosituimpia lahjoja ovat korut, harrastus- ja urheiluvälineet, lasten lelut, kosmetiikka ja elektroniikka. Esim. kategoriassa "lahjat ja kukat" venäläiset käyttivät 47 euroa kotimaasta ostettuihin tuotteisiin ja 149 euroa ulkomailta ostettuihin. Deloitten tutkimuksen mukaan 85 % kuluttajista harkitsee verkko-ostoksia säästääkseen aikaa. Suosituin maksutapa on luottokortti ja seuraavina Apple Pay sekä Samsung Pay.

Yli 17 % kuluttajista etsii uuden vuoden erikoistarjouksia ja suosituksia tuotteista sosiaalisesta mediasta ja tekevät ostopäätöksiä suositusten perusteella. Sosiaalisen median osuus tietojen vertailuun ostopäätöstä tehtäessä kasvaa vuosi vuodelta. 

Jopa 43 % uudenvuoden budjetista käytetään uudenvuoden ruokaan. Juhlapöytä on yleensä täynnä ruokaa sekä sukulaisia ja ystäviä. Joka kolmas kuluttaja käyttää Internetiä ostaakseen ruokaa ja juomia. Suomella on maine laadukkaan ruoan maana ja yksi suosituimmista alakategorioista on suklaa.

Kaiken kaikkiaan venäläisten uudenvuoden budjetti kasvaa vuosittain, edellisenä vuonna 2020 kasvua oli 14 % edelliseen vuoteen, mikä tarkoittaa enemmän lahjoja ja verkkokaupan tilauksia vuonna 2021.