Asiakasreferenssi

Pandemia siirtänyt asiakkaiden ostokäyttäytymistä pysyvästi verkkoon

COVID-19 -pandemia kiihdytti elektroniikan ja kodinkoneiden verkkokauppamarkkinoiden kasvua vuonna 2020. Liikkumisrajoitukset ja koronaviruksen leviäminen vaativat ihmisiä pysymään kotona ja siirtymään etätyöhön. Kulutus siirtyi osittain HoReCa- ja matkailualalta jokapäiväisiin tarpeisiin, kuten päivittäistavaroihin, elektroniikkaan ja kotitaloustuotteisiin. RBK:n tutkimuksen mukaan kodinkoneiden myynti Venäjällä kasvoi vuonna 2020 51,7% vuoteen 2019 verrattuna. Verkkokaupan osuus niiden myynnistä kasvoi 42,7%:iin. Yksi asiakkaistamme - Multitronic, koki samanlaisen kehityksen myös rajat ylittävässä myynnissä.

Multitronic on suomalainen kulutuselektroniikan jälleenmyyjä, joka perustettiin vuonna 1995 Vaasassa. Tällä hetkellä yhtiöllä on Suomessa useita myymälöitä sekä verkkokauppa. Verkkokaupasta on useita eri kieliversioita ja kotimaisten kielten lisäksi sivusto on laadittu myös englanniksi ja venäjäksi.  Lappeenrannan myymälä Venäjän rajan vieressä on houkutellut asiakkaita myös Pietarista ja Karjalan alueelta.  Vuonna 2020 Multitronic päätti tehdä suoran integraation RusPostExpressin kanssa aloittaakseen verkkokauppatoimitukset myös Venäjälle. Nyt rajojen sulkeutumisesta huolimatta  Multitronic pystyy toimittamaan tuotteita asiakkailleen Venäjälle.

Vahva yhteistyö


Integraation myötä Multitronic pystyy lähettämään verkkokauppatilaukset sujuvasti kaikkialle Venäjälle ja seuraamaan on-line kaikkia Venäjälle suuntautuvien pakettien tilaa. He pitävät myös kuljetuskustannuksia huokeina. MyELSin kautta tullaustiedot on helppo ilmoittaa eteenpäin, tarkistaa lähetyskulut ja paketin päälle täytyy tulostaa vain osoitetarra. On hienoa, kun koko prosessi on automatisoitu ja lähettäminen on näin ollen vaivatonta.

Multitronicin mukaan he arvostavat


  • nopeaa ja yksinkertaista toimitusprosessia, myös akuille ja pattereille
  • vaivatonta prosessin hallintaa, myös vanhojen tilaustietojen selailua
  • koontikuljetusten hyödyntämistä lähetyksissä RusPostExpressin terminaaliin