Asiakasreferenssi

Kuinka toipua koronan aiheuttamasta ostosmatkailijoiden menetyksestä RusPostExpressin avulla?

Suomalainen hypermarket Laplandia Market muutti täysin myyntistrategiaansa ja aloitti yhteistyön RusPostExpressin kanssa vuonna 2020. Ennen koronaa yksi heidän tärkeimmistä asiakasryhmistä oli venäläiset ostosmatkailijat. Tuolloin heidän ostoskorinsa täyttyivät ruokatarvikkeista, puhdistusaineista, vitamiineista, lastentarvikkeista, vaatteista ja monista muista tuotteista.

Vuoden 2020 aikana asiakasvirta pysähtyi. Kuten kaikki muutkin yritykset, Laplandia Market alkoi kärsimään itärajan sulusta, mutta löysi onnistuneen ratkaisun tavoittaa asiakkaat yhteistyössä RusPostExpressin kanssa. Suomalainen hypermarket digitalisoi liiketoimintansa ja aloitti myynnin suoraan asiakkaille Venäjällä.

Integrointi Laplandia Marketin ja RusPostExpressin välillä


Laplandia Market ja RusPostExpress löysivät toisensa ja siitä alkoi tiivis yhteistyö. Laplandia Market rakensi verkkokaupastaan suoran integraation RusPostExpressin kuljetustenhallintajärjestelmään, joka takaa kustannustehokkaan ja vaivattoman lähetysprosessin. Integraation jalkauttaminen sujui vauhdilla ja molempien osapuolten vahvalla sitoutumisella lähetysprosessi saatiin luotua nopeasti. 

RusPostExpressin terminaali sijaitsee Virolahdella, lähellä Vaalimaata ja sitä kautta Laplandia Marketin pakettilähetykset lähtevät kaikkialle Venäjälle. Myyntistrategian nopealla päivityksellä Laplandia Market on pystynyt jatkamaan myyntiä edelleen entisille asiakkailleen lähellä Suomen ja Venäjän rajaa, mutta on samalla pystynyt laajentamaan asiakaskuntaansa koko Venäjän alueelle. Tällä hetkellä Laplandia Market lähettää viikoittain jo monta sataa verkkokauppatilausta suoraan venäläisille kuluttajille.

Mitä Laplandia Market hyötyi integraatiosta RusPostExpressin kanssa?


  • myyntialueeksi laajeni koko Venäjä
  • yritys on luonut laajan kanta-asiakastietokannan ostosmatkailijoiden lisäksi
  • pystyy tarjoamaan EU:n ulkopuolisiin toimituksiin suoraan ALV:ittomat hinnat