Asiakasreferenssi

Jesper Juniorin myynnin askeleet venäläisille kuluttajille

Jesper Junior on tunnettu suomalainen lastenvaatekauppaketju, joka aloitti toimintansa jo vuonna 1981. Jesper Juniorin valikoimassa ovat tunnetuimmat lasten merkkituotteet sekä oman tuotannon Jonathan, Keiki, Nalle ja Motion´s tuotemerkit.

Suomalaistenlastenvaatteiden laatua ja kestävyyttä arvostetaan Venäjällä. Jo kauan sitten venäläiset vanhemmat löysivät Jesper Juniorin kattavat tuotevalikoimat. Koska Suomessa ja Venäjällä on samat ankarat sääolosuhteet, asiakkaiden tarpeet ovat hyvin samanlaiset.

Jo ennen verkkokaupan aloitusta venäläiset asiakkaat ovat olleet tuttu näky Jesper Juniorin myymälöissä. Ennen vanhaan venäläisiä ostajia tuli kauppoihin jopa bussilasteittain jotkut ostivat tuotteita hyvinkin suuria määriä kerrallaan ja osa ostoksista meni jälleenmyyntiin.

Ostokäyttäytyminen on vuosien aikana muuttunut ja venäläiset matkailijat ovat tulleet pienempinä ryhminä mutta nyt rajojen sulkeuduttua venäläiset asiakkaat eivät ole enää päässeet ostoksille Suomeen lainkaan.

Jesper Junior on panostanut verkkoliiketoimintaan jo vuodesta 2012 ja Venäjälle suuntautuvat toimitukset on hoidettu RusPostExpressin kautta vuodesta 2019. Näin toimimalla Jesper Junior on 


  • pystynyt tarjoamaan tuotteitaan suoraan kuluttajille ilman mahdollisia välikäsiä tai matkustusta Suomeen
  • saanut käyttöönsä kattavat kanta-asiakaslistat venäläisistä asiakkaista ja sähköisten uutiskirjeiden avulla he tavoittavat kuukausittain tuhansittain venäläisiä kuluttajia
  • voinut tarjota asiakkailleen sujuvan ja kohtuuhintaisen toimitusprosessin