LÄHETÄ PAKETTI
SUOMESTA
VENÄJÄLLE
 
Lähetä paketti kaikkialta Suomesta Venäjälle • Reitti ja paketin tiedot

  Valitse ensin lähtöpaikka kohdasta Country from. Valitse Finland, koska se vaihtoehto sisältää toimituksen myös Suomen sisällä terminaaliimme ja vastaavat tiedot vastaanottajasta. Voit lähettää samalla tavalla paketteja myös muihin maihin. Näet maavaihtoehdot Country to -liukuvalikon alta.

  Ilmoita paketin mitat ja paino. On tärkeää, että tiedot ovat oikein, jotta laskuri osaa laskea toimitukselle oikean hinnan. • Pakettivaihtoehto ja lisäpalvelut
  EMS-paketti on nopeampi ja toimitus vastaanottajan kotisoitteeseen. Priority paketti on edukkaampi ja toimitus lähimpään postitoimipaikkaan. Näet tarkemmat tiedot paketista valinnan jälkeen oikealla.

  Valitse lisäpalvelut. Suosittelemme valitsemaan (declaration) – vienti-ilmoituksen laadinta Suomen tullille. Se on pakollinen dokumentti, kun paketti toimitetaan EU:n ulkopuolelle. Valitse Pick up -service, jos et halua toimittaa pakettia itse Matkahuollon palvelupisteeseen.

  Huomaathan, että tietojen syötön jälkeen yläpalkkiin muodostuu hinta lähetykselle.
 • Osoitetietojen syöttö
  Syötä paketin lähettäjän ja vastaanottajan tiedot. Täytä vain *-merkityt kentät.
  Valitse lähettäjän ja vastaanottajan tyyppi aktivoimalla oikea oranssi painike (Yritys – tai yksityishenkiö). Huomioi, että järjestelmä ei hyväksy Ä, Ö tai Å -kirjaimia


 • Tiedot paketin sisällöstä
  Sarake Shipment
  Valitse paketin tyyppi kohdasta Shipment category. Avaa liukuvalikko ja valitse oikea vaihtoehto. Sen vieressä on kohta In case of non delivery. Se tarkoittaa, että jos vastaanottajaa ei tavoiteta, niin mitä paketille tapahtuu. Jätä kenttään oletusarvo Destroy eli paketti tuhotaan, jos vastaanottajaa ei tavoiteta.

  Ylemmässä kuvassa malli, jos me laadimme vienti-ilmoituksen (jätä oletusarvo Yes) ja alempana malli, missä liitetään vienti-ilmoitus, jos olet laatinut sen itse.

 • Tiedot paketin sisällöstä - tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia
  Suomen tullia varten ilmoitettava yksityiskohtaisesti paketin sisältö

  Article description
  Täytä tuotteen nimi, kahvipaketti, suklaarasia
  Tariff code
  On tärkeää, että olet selvittänyt tuotteelle oikean tullikoodin. Vaivattomammin saat sen selville Tullin neuvontapalveluista numerosta 0295 5201. Ilmoita, minne ko. tuote on menossa, jotta tulli voi samalla tarkastaa, ettei tuote ole sanktioiden alainen. Voit myös selvittää tietoa esim. oheisen linkin kautta https://asiointi.tulli.fi/asiointipalvelu/fintaric...

  Lisää ko. tuotteen kappalemäärä, yhteispaino ja arvo ja paina Add, jos eri tuotteita on useampia
 • Lisää tuotteita tilaukselle
  Syötä tiedot uudesta tuotteesta samalla tavalla ja paina oranssia näppäintä.

  Huomioi, että rivien painojen yhteissumma (nettopaino) ei saa olla suurempi kuin se, jonka ilmoitit ensimmäisellä sivulla.

  Voit muokata tietoja painamalla ensimmäistä vaihtoehtoa rivin päässä, toisella voit kopioda tiedot ja x-näppäimellä voit poistaa rivin tiedot.
 • Tilauksen loppuunsaattaminen
  Kun olet syöttänyt kaikki paketin tiedot, niin siirry seuraavalle sivulle painamalla next. Viimeisellä sivulla lisää rasti kohtaan, ettei lähetys sisällä kiellettyjä aineita, hyväksyt toimitusehdot ja en ole robotti. Sen jälkeen saat maksulinkin lähetykselle.

  Muutaman minuutin kuluttua maksamisesta saat sähköpostin (tarkista myös roskaposti), jossa Matkahuollon aktivointikoodi ja jota näyttämällä voit jättää paketin ilmaiseksi Matkahuollon palvelupisteeseen - ei siis automaattiin. He tulostavat paketin päälle osoitekortin.